Logo__cid_image003_jpg_01cfe47d
Met ingang van 15 november zal Bas Mesters de hbo-opleiding Journalistiek van Windesheim in Zwolle gaan aansturen. Mesters is momenteel directeur van het Expertisecentrum Journalistiek, dat is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam, een deeltijdfunctie die hij voortzet. Daarnaast was hij de afgelopen twee jaar buitenlandredacteur bij NOS en eindredacteur bij NRC Handelsblad. Met Bas Mesters haalt Windesheim een vernieuwende en verbindende manager binnen, met een groot netwerk in de verschillende velden van journalistiek en met twintig jaar ervaring in het vakgebied. Dit meldt Windesheim. 
 
Naar Mesters' mening heeft de opleiding Journalistiek van Windesheim zichzelf de afgelopen jaren heruitgevonden en grondig gemoderniseerd. “Ik wil die nieuwe kracht aan de buitenwereld tonen en de krachten van buiten verder naar binnen halen. Met maar een doel: alles in het werk stellen om jongeren die nu voor dit mooie vak kiezen ook de gelegenheid te bieden zich te ontwikkelen tot die onderzoekende, ondernemende en technisch perfect geschoolde topjournalisten die een samenleving altijd nodig zal hebben.”
 
Bas Mesters startte zijn loopbaan als correspondent en algemeen verslaggever bij de Volkskrant. Van 2002 tot 2012 was hij correspondent voor NRC Handelsblad en NOS in Rome. Daarvoor werkte Mesters als stafmedewerker van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid van de Regering. Hij droeg daar bij aan onderzoek en beleidsadvies op het vlak van innovatiepolitiek gericht op bedrijven en universiteiten. 
 
© Nationale Onderwijsgids