Logo_zuyd_hogeschool_logo

In de nieuwe Keuzegids HBO 2015 die vandaag verschijnt, staat Zuyd Hogeschool op de vierde plaats in de categorie grotere hogescholen. De Limburgse hbo-instelling stijgt daarmee een plaats ten opzichte van de editie 2014. In de ranglijst van de in totaal zeventien grotere hogescholen scoort Zuyd met 63,5 punten 1,5 punt meer dan vorig jaar. 

Dit jaar zijn 34 opleidingen van Zuyd in de Keuzegids beoordeeld. Dit zijn er minder dan vorig jaar, omdat de opleidingen van de faculteiten Bèta Sciences and Technology en ICT zijn samengevoegd tot brede bachelors. Tien van de beoordeelde opleidingen staan op de eerste plaats in hun categorie. Meer dan de helft staan in de top drie van hun categorie.

Acht opleidingen van Zuyd ontvangen van de Keuzegids een kwaliteitszegel en worden daarmee benoemd tot excellente opleiding, allen onderdeel van de faculteit Gezondheidszorg of de faculteit van de Kunsten. De opleidingen Technische Bedrijfskunde en Docent Theater worden benoemd tot excellente opleiding in de categorie deeltijdstudies.

De Keuzegids HBO 2015 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). De ranglijsten in de gids zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces, expertoordelen uit de accreditatie van opleidingen en de oordelen van studenten in het kader van de Nationale Studenten Enquête uit het voorjaar van 2014.

© Nationale Onderwijsgids