Logo_hanzehogeschool_groningen
Lian van Aart, student Voeding en Diëtetiek en Bart Vegter, student Human Technology hebben woensdag de Hannie Schaftprijs 2014 gewonnen. Deze prijs van de Hanzehogeschool Groningen wordt om het jaar uitgereikt aan studenten die een eindwerkstuk hebben gemaakt, waaruit een hoog maatschappelijk engagement spreekt. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen. 
 
Lian van Aart en Bart Vegter schreven hun eindwerkstuk onder de titel ‘Bevorderen zelfmanagement bij hoofd-halskanker patiënten ten aanzien van voeding en beweging. Een onderzoek naar een ideale toolkit.’ Naast zorg is het belangrijk dat de patiënten zelf (in de thuissituatie) gewicht, voedingsinname en beweging in de gaten houdt om mogelijke problemen tijdig te kunnen signaleren. De toolkit dient als hulpmiddel om de patiënt hiervan bewust te maken vanaf de diagnose tot en met de follow-up. Het is niet alleen een hulpmiddel voor de patiënt zelf, maar ook voor bijvoorbeeld de diëtist om de patiënt efficiënter te begeleiden.
 
De jury complimenteert beide studenten met het feit dat de maatschappelijke betrokkenheid en - relevantie van de problematiek zeer hoog is, helder geschreven en met duidelijke conclusies. Bijzonder is dat Lian en Bart vanuit twee verschillende opleidingen samen hebben gewerkt binnen de innovatiewerkplaats Centre of Expertise Healthy Ageing. De jury juicht deze goede multidisciplinaire samenwerking toe en hoopt dat dit uitstekende werkstuk het vervolg krijgt dat het verdient.
 
De Hannie Schaftprijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000, - en een beeldje van het Hannie Schaft-monument, gemaakt door Truus Menger (mede-verzetsstrijdster en vriendin van Hannie Schaft).
 
© Nationale Onderwijsgids