Normal_duurzaam

Vrijdag 10 oktober is het in heel Nederland de Dag van de Duurzaamheid. Ook hogeschool Windesheim in Zwolle organiseert die dag duurzame activiteiten. Zo is de hbo-school gastheer van het symposium Duurzame kracht van ondernemen dat het samen met Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel organiseert. 

Het Windesheim Honours College (WHC) organiseert daarnaast samen met studenten van de minor Social Green posterpresentaties rondom duurzaamheid. Ook vindt de uitreiking plaats van de publieks- en juryprijs voor het meest duurzame Windesheimidee. Deze prijs staat open voor alle Windesheimstudenten.

Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid in de breedste zin van het woord is 10 oktober vanaf 14.30 uur van harte welkom op het Symposium Duurzame kracht van ondernemen in gebouw X op de campus van Windesheim. Wethouder duurzaamheid Filip van As van Zwolle geeft het startschot van de Dag van de Duurzaamheid. Kwartiermaker van De Normaalste Zaak en oud-directeur van de CNV vakcentrale Bert van Boggelen is de keynotespeaker. Hij gaat dieper in op de noodzaak om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt economisch verantwoord in te zetten in bedrijven.

Tijdens het symposium gaan we aan de slag met social marketing, familiebedrijven en duurzame inzetbaarheid. Inspirerende docenten wisselen in workshops van ‘groene gedachten’ met het bedrijfsleven over de kracht en toegevoegde waarde van duurzaam ondernemen. Op windesheim.nl/agenda komt binnenkort een aanmeldpagina voor het symposium. Deelname is gratis.

© Nationale Onderwijsgids