Normal_smartphone_app__2_

De introductieweek voor studenten in Tilburg gaat dit jaar meer dan ooit voor duurzaam, onder meer met een app die gebruik van brochures en flyers vervangt. Studenten van Tilburg University hebben onderzoek en aanbevelingen gedaan. Dit jaar ontvangt de zogenaamde TOP-week bijna 2600 studenten, waaronder zo’n 600 uit het buitenland. De buitenlandse studenten arriveren op 15 en 16 augustus tijdens de Arrival Days.

Onder het motto ‘On TOP of the World’ organiseren studenten uit Tilburg, verenigd in het Tilburg Orientation Program (TOP) het jaarlijkse introductieprogramma voor studenten van Tilburg University, Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool. 
 
Bijzonder dit jaar is extra veel aandacht voor duurzaamheid en social responsibility. Behalve de nieuwe TOP-app ontvangt iedereen een duurzame jute tas in plaats van plastic, is er zoveel mogelijk biologisch eten, wordt er onder meer duurzaam licht, geluid en vervoer gebruikt en is ook de kleding van de organisatie gemaakt voor hergebruik. Het goede doel van de TOP-week is Dance4life.
 
Nieuw dit jaar is ook een Stadsfestival op donderdag, waarbij niet alleen studenten(verenigingen) zich presenteren aan de stad maar ook bedrijven en organisaties zich presenteren aan studenten. Niet door te flyeren vanuit een kraampje, maar door middel van ludieke acties. En verder zijn er natuurlijk de Biercantus, de barbecue, de feesten, de studieinformatie en veel meer. 
 
© Nationale Onderwijsgids