Normal_download__2_

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit verwachten dat een recordaantal eerstejaars deelneemt aan de georganiseerde kennismaking met stad, medestudenten, universiteit en hogeschool. Vanaf komend weekend vinden de introducties plaats. Dit meldt de Gelderlander. 

Beide onderwijsinstellingen hebben laten weten minstens evenveel studenten als in 2013 voor de introducties te verwachten. In 2013 deden al een recordaantal deelnemers mee aan de introductiedagen van de universiteit. 3.332 studenten namen deel. "De teller stond maandag op 2.684 aanmeldingen, vergelijkbaar met vorig jaar een week voor de introductie", zegt Rob Vaessen, coördinator van de introductieweek. "Maar we verwachten tot en met komend weekeinde nog heel veel aanmeldingen." De Radboud universiteit houdt de introductie van 17 tot 24 augustus. 
 
De introductie van de HAN vindt een week later plaats. Er hebben zich al een kleine 3.600 jongeren aangemeld. "Dat is, een kleine 2 weken voor de introductie, vergelijkbaar met vorig jaar", zegt Iris van Diest, namens de HAN coördinator van de introweek.
 
In totaal deden 6.130 eerstejaars mee aan de introductiedagen in Nijmegen en Arnhem in 2013. Van Diest: "We verwachten voor dit jaar dat aantal deelnemers zelfs te overtreffen."
 
© Nationale Onderwijsgids