Normal_child-208958_640
Een Zuid-Koreaanse studente die vorig jaar tijdens de KEI-week in Groningen haar rug brak toen zij op een luchtkussen sprong heeft een letselschade advocaat ingeschakeld. Het ziet er naar uit dat de studente de 15.000 euro dure behandeling zelf moet betalen. De studente wil een schadevergoeding. Dit meldt RTV Noord. 
 
Tijdens de KEI-week, de algemene introductieweek voor alle Groningse eerstejaarsstudenten, brak de Koreaanse haar rug op een attractie. Ze sprong van een zeven meter hoge schaarlift op een luchtkussen. Daarbij viel ze met haar benen kaarsrecht naar beneden, kwam verkeerd terecht en brak haar rug. De studente is geopereerd in Groningen. Inmiddels is ze weer terug in Zuid-Korea, waar ze vanwege complicaties nog weer opgenomen is geweest in het ziekenhuis. Het is mogelijk dat ze de rest van haar leven rugklachten houdt. Het incident gebeurde in augustus vorig jaar, maar de schade heeft ze nog niet kunnen verhalen. 
 
Daarom heeft ze nu Marcel Schreijer van Schut/Oosting Letselschade uit Assen ingeschakeld. Schreijer zegt dat het luchtkussen ondeugdelijk was. De certificaten, zo stelt de advocaat waren ook niet in orde zo bleek tijdens het onderzoek van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit naar aanleiding van het incident. Het luchtkussen van fabrikant BigAirBag zou niet door mensen boven de 14 jaar gebruikt mogen worden. De verzekeraar van de luchtkussen-exploitant is aansprakelijk gesteld. Deze wil echter niet de totale kosten vergoeden. 'Interpolis wil maar een deel betalen en dat is lang niet genoeg en dekt nog niet eens de gemaakte ziektekosten van de cliënte, aldus letselschade advocaat Schreijer. Als er geen oplossing komt, wil Schreijer naar de rechter stappen. 
 
© Nationale Onderwijsgids