Introductieweek

Studentenverenigingen verwachten meer aanmelding van eerstejaarsstudenten dit jaar. Dit heeft de overkoepelende organisatie van studentenvereniging, de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV), gezegd. Voorzitter Anne Kamp: “Maar voor het jaar daarna, als het leenstelsel wordt ingevoerd, vrezen wij een daling.” Dit meldt het Reformatorisch Dagblad. 

Afgelopen jaar hebben zich ook al meer studenten aangemeld bij studentenverenigingen. De LKvV verwacht echter dat deze trend niet doorzet. Wanneer het leenstelsel ingevoerd wordt, zullen minder studenten lid worden van een vereniging. Kamp: “Wij vrezen dat studenten dan minder snel actief worden naast de studie, ze zullen bijvoorbeeld niet zo snel meer een bestuursfunctie bekleden.” 
 
Van alle studenten is ongeveer 8 procent lid van een vereniging. Afgelopen jaar melden 8500 nieuwe studenten zich aan bij studentenverenigingen. De LKvV heeft een website geopend om aankomende studenten te informeren over de studentenverenigingen. Wordlid.com verschaft informatie over alle verenigingen die aangesloten zijn bij de LKvV.  Eind deze maand zal de introductieperiode voor nieuwe leden plaatsvinden bij de verenigingen. Studenten kunnen zich daarna aanmelden, voordat het nieuwe collegejaar in september begint. 
 
© Nationale Onderwijsgids