Logo_haagse_hogeschool

De Haagse Hogeschool heeft opnieuw een aantal studenten in het vizier die tentamens zouden hebben doorverkocht. De school laat in een verklaring weten geschokt te zijn over de nieuwe fraudegevallen, die meerdere opleidingen zouden betreffen. 

Eerder deze maand kreeg Omroep West het voor elkaar een tentamen van de opleiding Bedrijfskunde in bezit te hebben, een dag voordat het tentamen werd afgenomen. Omroep West toonde hiermee aan dat de tentamens van de hogeschool te koop werden aangeboden, ondanks eerdere maatregelen van de onderwijsinstelling. 
 
Volgens de hogeschool verkochten de nu verdachte studenten de tentamens door aan 'een afgebakende groep studenten.' Het is nog onduidelijk hoe de studenten de tentamens in bezit konden krijgen, al lijkt het er volgens de hogeschool op dat de diefstal al enige tijd aan de gang is. 
 
Tegen de studenten die nu verdacht worden is aangifte gedaan. Eerder werden al zeven studenten definitief verwijderd van de school nadat bleek dat zij hadden gefraudeerd met tentamens. De school laat weten gestart te zijn met een fundamenteel herontwerp van het tentamenproces om de kans op herhaling te minimaliseren. Ook verklaart de school dankbaar te zijn voor de actieve steun van veel studenten en docenten bij het oplossen van deze zaak. 
 
© Nationale Onderwijsgids