Normal_mbo_politie_leerlingen_school

De website van de Politieacademie heeft een kleine metamorfose ondergaan. De gebruiksvriendelijkheid verbeterd en er zijn aparte portalpagina's toegevoegd. 

Voor studenten, docenten, medewerkers van politie en partners zijn er vanaf nu aparte portalpagina's. Bezoekers van de website kunnen op de homepage klikken op 'Mijn Politieacademie' en daar kiezen voor de passende portal. Vervolgens komt de lezer direct op een pagina met een overzicht van relevante informatie en links.

De homepage zelf en de zoekstructuur zien er ook anders uit. Daarnaast is de website nu responsive, waardoor het formaat van de pagina's wordt aangepast aan de grootte van het apparaat waar men op werkt. Dit bevordert de leesbaarheid van de teksten.

Aanleiding voor de aanpassingen was een gebruikersonderzoek dat liet zien dat de vindbaarheid van producten en diensten op de website van de Politieacademie soms lastig was. Naast de doorgevoerde veranderingen wordt ook nog gewerkt om de website 'waarmerk drempelvrij' te krijgen. Deze verbetering wordt na de zomer verwacht.

© Nationale Onderwijsgids