Logo_has_hogeschool
Er is een nieuw evenement bij HAS Hogeschool dat zich specifiek richt op de groene ruimte: de Groene Ruimte Experience. Het evenement wordt gehouden op 25 februari 2014 op de locatie in Den Bosch. Docenten, studenten en externen kunnen gedurende de dag allerlei workshops volgen en daarnaast is er een groen ondernemend café, een diner dat opgeluisterd wordt door prof. dr. ir. Hans Mommaas, het ´Groene Vraagbaken´ en een doorlopende expo over studentenprojecten.
 
Het ‘Groene Vraagbaken’ zet ondernemers die een vraag hebben op het gebied  van de groene ruimte op het juiste spoor. In speeddate sessies kunnen ze samen met docenten en studenten antwoorden zoeken en ideeën uitwerken. De Expo is een informatief paradepaardje waarin HAS-studenten hun werk laten zien. Tijdens de expo krijgen deelnemers een impressie van de diversiteit aan werk van onze studenten van de verschillende groene opleidingen. 
 
Diner met prof. dr. ir. Hans Mommaas
Tijdens het diner neemt prof. dr. ir. Hans Mommaas deelnemers mee in een interessant verhaal. Hans Mommaas is als hoogleraar in de Studie van de Vrijetijd verbonden aan de Universiteit van Tilburg, als bijzonder hoogleraar Stedelijke Dynamiek en Cultuur verbonden aan de Universiteit van Utrecht, als gasthoogleraar Cultuurbeleid aan de Universiteit van Antwerpen. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van Telos, Centrum voor Duurzame Ontwikkeling, en geassocieerd lid van de Raden voor Leefomgeving en Infrastructuur.
 
Workshops
Er zijn verschillende workshops waar deelnemers zich voor kunnen inschrijven met onderwerpen als biodiversiteit, de relatie tussen groen en gezondheid in verhouding tot de waarden van jongeren ten opzichte van groen, wat zijn de mogelijkheden van stadslandbouw, hoe maakbaar is een leefbare omgeving, precisielandbouw, de ideale woonwijk, virtual fencing en een groen ondernemend café waarin deelnemers meer te weten kunnen komen over natuur als onderdeel van hun businesscase.
 
© Nationale Onderwijsgids