Zuyd Hogeschool

Het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool heeft twee nieuwe lectoren benoemd bij de faculteit van de Kunsten. Het gaat om dr Ruth Benschop, lector bij het lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten en Peter Missotten MA, lector bij het nieuwe lectoraat Technology Driven Art.

Dr. Ruth Benschop (Katanning, Australië 1969) is opgeleid als theoretisch psycholoog aan de Universiteit Leiden en is aan de Rijksuniversiteit Groningen gepromoveerd (cum laude) op het proefschrift Unassuming Instruments: "How to Trace the Tachistoscope in Experimental Psychology". Benschop is sinds 2008 werkzaam voor Zuyd als senior onderzoeker bij het lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten.

Lector Peter Missotten MA, (Hasselt, België 1963) is opgeleid als videokunstenaar (bachelor/master in de audiovisuele kunsten aan de Hogeschool Sint Lukas Brussel 1987/2012) en behaalde de Master Class Cultuurmanagement aan de Antwerp Management School (Universiteit Antwerpen) in 2012. In 1994 was hij medeoprichter en sindsdien artistiek leider van 'de Filmfabriek bvba', een artiestencollectief dat als bedrijf digitale mediakunstprojecten realiseert. Hij werkt met de meest uiteenlopende media, van video-installaties en langspeelfilms over scenografie en performance tot operaregie. Peter is sinds 2005 lid van het kernteam van de performance opleiding aan de Toneelacademie Maastricht. In de periode 2009-2012 was hij hoofdonderzoeker van het SIA RAAK project: The Virtual Body.