hogeschool kunsten utrecht gebouw

UTRECHT - Dinsdagmiddag hebben de colleges van bestuur van Hogeschool Utrecht (HU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) handtekeningen geplaatst onder een overeenkomst over de verkoop van het pand aan de Oudenoord 700 van de HU aan de HKU.

De overdracht van het gebouw biedt beide onderwijsinstellingen een unieke kans. Hierdoor kan de HU een nieuwe stap zetten in haar doel om al haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten te concentreren op een herkenbare plek: het Utrecht Science Park De Uithof.

De HKU wil haar interdisciplinaire onderwijs versterken door het samenbrengen van verschillende disciplines in één gebouw. Oudenoord 700 is hiervoor een ideale locatie. Ook realiseert de HKU hiermee een nieuwe stap in haar ambitie om een HKU-stadcampus te vormen met bijna alle onderwijsvoorzieningen op fietsafstand van elkaar in en rond het centrum van Utrecht.

Met de overdracht van het pand blijft bovendien de belangrijke maatschappelijke functie van het hoger onderwijs voor dit deel van de stad behouden.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres