onderzoek studenten mijnstudentenleven

AMSTERDAM - Uit een onderzoek van Mijnstudentenleven.nl blijkt dat studenten niet tevreden zijn over de manier waarop het kabinet de jeugdwerkloosheid aanpakt. Het kabinet-Rutte II krijgt hiervoor van studenten een 5,1.

Mijnstudentenleven.nl hield haar onderzoek onder 403 studenten. Het leeuwendeel (79 procent) van hen vindt dat het kabinet momenteel te weinig doet aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

In plaats van te investeren in startersbeurzen, jongerenloketten, jong-oudarrangementen en het stimuleren van doorleermogelijkheden willen studenten dat de focus juist komt te liggen op het creëren van stages en startersfuncties.

De meeste Nederlandse studenten zouden voor een baan willen verhuizen. 59,8 procent is zelfs bereid Nederland te verlaten om hiermee de eigen carrièrekansen te vergroten. Daarnaast ziet 31,7 procent van de studenten het starten van een eigen bedrijf als een manier om aan een uitkering te ontkomen.

Studenten blijken overigens minder tolerant te zijn ten opzichte van buitenlandse studenten die hier een baan zoeken. 36,5 procent van de studenten zit hier zeker niet op te wachten en geeft aan dat Nederlanders zelf al genoeg moeite hebben om werk te vinden.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres