zuyd hogeschool ict investeringen

MAASTRICHT - In het afgelopen schooljaar heeft Zuyd Hogeschool drie miljoen euro geïnvesteerd in het ICT-onderwijs. Vanwege alle investeringen en nieuwe ontwikkelingen organiseerde de Faculteit ICT van deze hogeschool dinsdag een heropening.

Tijdens de heropening werd een van de samenwerkingsverbanden extra uitgelicht. Samen met partners Cofely en de gemeente Heerlen gaven onder anderen Peter Princen (directeur Faculteit ICT) en Karel van Rosmalen (collegevoorzitter) in een rondetafeldiscussie een toelichting op de plannen voor de opzet van de Smart Services en ICT-Campus.

Princen gaf aan in de toekomst meer ICT-studenten te willen verwelkomen om zodoende het hoofd te kunnen bieden aan het tekort aan ICT-professionals. De gasten gaven aan over vijf jaar in Europa een centrale positie op het gebied van ICT te willen verwerven.

De investeringen van Zuyd Hogeschool bestonden niet alleen uit het vernieuwen van het curriculum, een verbouwing en een verhuizing van een van de opleidingen naar Heerlen. Ook opende de hogeschool een testcentrum, waar professionals uit de regio zich binnen het ICT-vakgebied kunnen laten certificeren.

Bovendien is geïnvesteerd in het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden met bedrijfsleven en overheid rond de opzet van de Smart Services en ICT-Campus. Deze ontwikkelingen sluiten aan bij het strategische programma Kennis-As Limburg.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres