debat studenten.net studenten

ROTTERDAM - Donderdag heeft de 24-jarige Maloe Jansen het Student of the Year-debat gewonnen. De welbespraakte hbo-studente Toerisme en Recreatie uit Rotterdam bleef tijdens het debat de 20-jarige Ruben Feiken, hbo-student Media en Entertainment Management uit Leeuwarden, voor.

Afgelopen donderdag namen de kwartfinalisten van de Student of the Year-verkiezing het tegen elkaar op tijdens een debat. De studenten konden met hun deelname hun kennis van actualiteiten en hun mondelinge en sociale vaardigheden tonen en hiermee hun kans op een plek in de halve finale vergroten.

Voorafgaand aan het debat kregen ze een debattraining van Eric Stam, debattrainer en voormalig Nederlands kampioen debatteren. In drie rondes werd gedebatteerd over verschillende stellingen.

Tot woensdag (12.00 uur) kan gestemd worden op de kwartfinalisten. Diezelfde middag wordt bekendgemaakt welke twaalf studenten doorgaan naar de halve finale.

De Student of the Year-verkiezing is een onderdeel van de StudentenAwards, een initiatief van Studenten.net. De StudentenAwards bestaat verder uit de Studentenhuis van het Jaar-verkiezing en de Almanak Award.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres