Normal_logo_han_hogeschool_van_arnhem_en_nijmegen

NIJMEGEN - Studenten die de masteropleiding tot leraar Nederlands aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) volgen, zijn boos over de aankomende afschaffing van deze opleiding. Dat meldt de Gelderlander.

De HAN wil de masteropleiding afschaffen per 2014, nadat er meerdere signalen waren geweest van de gebrekkige kwaliteit van de opleiding. Faculteitsdirecteur Titia Bredée noemde onder meer de ontevredenheid van studenten van de opleiding als reden voor de sluiting en het feit dat pogingen om het niveau te verbeteren niet hebben geholpen.

Een van de studenten laat aan de krant echter weten dat zij helemaal niet ontevreden zijn over de opleiding. De studenten vinden dat de onderwijsinstelling valse argumenten gebruikt om de opleiding af te stoten. Ze zijn daarnaast ook bang dat hun diploma door de commotie minder waard zal worden.

Bredée is blij dat de studenten stellen de opleiding toch te waarderen, maar laat wel weten dat dat weinig uit zal maken voor de beslissing tot sluiting. "We hebben zwart op wit van een onafhankelijke visitatiecommissie dat de kwaliteit onvoldoende is."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem