Normal_studenten_les_klas

DEN HAAG - De SP wil graag dat minister Jet Bussemaker (PvdA) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stopt met experimenteren op het gebied van het bindend studieadvies (BSA). In plaats daarvan ziet de partij liever dat er een wetswijziging over het BSA komt, zodat de Tweede Kamer meer inspraak krijgt. Dat meldt de Telegraaf.

Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid voor de SP, noemt het geëxperimenteer met het BSA kapitaalvernietiging. Als hogescholen en universiteiten niet alleen in het eerste jaar, maar ook daarna studenten van de studie kunnen verwijderen, omdat zij niet genoeg studiepunten halen, worden veel studenten geweerd. "En een dergelijk ingrijpend besluit kun je zeker niet over één nacht ijs nemen", aldus Van Dijk.

Minister Bussemaker wil instellingen in het hoger onderwijs bij wijze van experiment deze mogelijkheid geven. Momenteel mogen de instellingen alleen in het eerste studiejaar een BSA afgeven. De minister hoopt met de maatregel studenten te motiveren om beter hun best te doen. 

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem