Solliciteren Afgestudeerden Sollicitatie

EINDHOVEN - Uit een enquête, die door het non-profit academisch adviesbureau UniPartners onder 301 studenten van hbo en wo is afgenomen, blijken een goede werksfeer en doorgroeimogelijkheden de meest belangrijke factoren bij het solliciteren.

De top vijf wordt aangevuld met een goede klik met collega's, de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf en de branche waarin men werkzaam is. Dat maatschappelijk verantwoord ondernemen niet in de top voorkomt, vond het adviesbureau opvallend. "Het is voor bedrijven wel van groot belang dat zij hier op inspelen, onder meer in verband met extra kosten van milieuheffingen", aldus marketingmanager Lisanne Derks.

In tegenstelling tot eerdere resultaten van het Centraal Bureau voor de Statistiek (Cbs), waaruit naar voren kwam dat mensen parttime gaan werken, blijkt uit de enquête van UniPartners dat studenten juist vooral fulltime aan de slag willen. Reden daarvan zou zijn dat studenten hun lege cv graag snel willen uitbreiden. Om die reden zijn pas afgestudeerden ook sneller bereid tot het volgen van een gratis stage. 

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem