Exact Online

DELFT - Exact Online is een softwareproducent die gericht cloud- en on premise-oplossingen ontwikkelt waar onder andere onderwijsinstellingen gratis gebruik van kunnen maken binnen het opleidingsaanbod. Exact heeft hiervoor het bestaande educatieregeling aangepast. Het volledige portfolio is beschikbaar en kan voor opdrachten worden ingezet binnen diverse praktijkgerichte opleidingen.

De verschillende brancheoplossingen binnen de portfolio zijn een belangrijke onderscheidende factor van Exact Online. Deze zijn onder andere gericht op handelsbedrijven, productiebedrijven en zakelijke dienstverleners en zorgen ervoor dat financiële gevolgen van bijvoorbeeld logistieke of productieprocessen inzichtelijk worden. Docenten en leerlingen kunnen met de dienst aan opdrachten werken op hun desktop, laptop, tablet of smartphone.

Hbo-opleidingen waar Exact Online voor ingezet kan worden, zijn bedrijfseconomie, commerciële economie, accountancy, fiscaal recht en economie, en small business en retail management. Op mbo-niveau zijn dit assistent accountant en ondernemer detailhandel. In 2012 maakten ruim dertig onderwijsinstellingen gebruik van de software waarvoor geen investeringen in ICT-infrastructuur of -beheer nodig zijn.

"Het is voor opleiders belangrijk dat er studiemateriaal voorhanden is. Voor Exact Online zijn inmiddels zes studieboeken beschikbaar en we zijn voortdurend in gesprek met educatieve uitgeverijen om nieuwe materialen te ontwikkelen", aldus directeur productmarketing van Exact Marcel van de Sandt. "We merken bovendien dat onderwijsinstellingen nadenken over de vaardigheden die studenten in de toekomst moeten hebben. Om die te kunnen trainen, is technologie nodig die de verandering in het werkveld van morgen ondersteunt, zoals Exact Online."

© Nationale Onderwijsgids