Windesheim

ZWOLLE - Op woensdag 29 mei 2013 zal de Christelijke Hogeschool Windesheim een fondsenwervingsmiddag voor het hoger onderwijs organiseren.

Een paar jaar geleden gaf de Europese Commissie prioriteit aan het werven van fondsen in de moderniseringsagenda  voor het hoger onderwijs. Tijdens de fondsenwervingsmiddag zal worden bekeken hoe deze ontwikkelingen er inmiddels voorstaan. Hogescholen en universiteiten kunnen zich op deze dag nader laten informeren over het onderwerp.

Geert Sanders zal tijdens de middag spreken over zijn lidmaatschap van de EU Expert Group 'Fundraising by universities from philanthropic sources'. Sanders was naast hoogleraar Organisatiekunde ook directeur van Stichting Ubbo Emmius Fonds voor relatiebeheer en fondsenwerving van de RuG. Tevens is hij schrijver van het boek 'De Tien Geboden van Fondsenwerving: een Europees Perspectief voor Universiteiten en Hogescholen'.

Ook zal aandacht worden besteed aan Amerikaanse geldschieters. Tamelijk onbekend in Nederland is dat verschillende Amerikaanse instellingen jaarlijks zo'n 20 miljoen euro schenken aan Nederlandse onderwijsinstellingen. US-fundraiser van Keylance Eelco Keij zal dieper ingaan op de mogelijkheden van Nederlandse hbo- en wo-instellingen om dergelijke fondsen te kunnen werven.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem