Finance and Sustainability

BREDA - Hogeschool Avans heeft donderdag 1 november het Congres of Finance and Sustainability georganiseerd. Onderdeel daarvan was een geïmproviseerde 'College Tour' met voormalig minister-president Jan Beter Balkenende en Ewoud Goudswaard, CEO van de ASN Bank. Dat meldt Punt Avans, de onafhankelijke krant van Avans Hogeschool.

Studenten konden vragen stellen aan Balkenende en Goudswaard over onder meer de lezingen die eerder waren gehouden. In die lezingen werd het belang van duurzaamheid benadrukt.

Bij de vraag of duurzaamheid niet gewoon een soort marketingtruc is, antwoordde Goudswaard: "Bij veel bedrijven is dat wel het geval. Maar daar wordt tegenwoordig zo doorheen geprikt."

Aan Balkenende werd gevraagd of hij op dit moment meer kan bereiken op het gebied van duurzaamheid dan in zijn tijd in de politiek. Hij reageerde daarop positief: "Mensen zijn over het algemeen positiever over bedrijven dan over overheden. En dat is ook wel terecht. Overheden zijn op dit moment niet genoeg bezig met de lange termijn."

Studenten bleken zelf ook niet al te bewust bezig te zijn op het gebied van duurzaamheid. Een student gaf aan dat hij bij het aankopen van kleding niet echt nadacht over kinderarbeid, maar dat dat anders zou zijn als hij namens een bedrijf zou spreken. Goudswaard reageerde kritisch op deze opmerking. "En dat moet dus anders. Als je die gedachtegang niet kunt combineren, kun je beter ander werk zoeken."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem