Rhijnspoorgebouw (van Architekten Cie. / Powerhouse Company)

AMSTERDAM - In 2014 zal begonnen worden met de bouw van het sluitstuk van de Amstelcampus, het Rhijnspoorgebouw, van de Hogeschool van Amsterdam. De opdracht hiervoor is toegekend aan de Architekten Cie. en de Powerhouse Company. Deze bureau's zullen in het project samenwerken met Marc Koehler Architects. Dat staat te lezen op de website van Folia Web.

In het gebouw van dertien verdiepingen zal de techniekopleiding van de hogeschool, een opleiding met ongeveer 6000 studenten, gehuisvest worden. Het is het laatste gebouw van de Amstelcampus, die daarmee in totaal zeven gebouwen zal tellen. Zes jaar geleden werd begonnen met dit project van verbouwing en nieuwbouw en vier gebouwen zijn inmiddels in gebruik genomen.

De selectie voor het ontwerp werd mede gedaan door studenten van de opleiding bouwkunde en techniekstudenten. Volgens de selectiecommissie sluit het huidige ontwerp het beste aan "op de stedenbouwkundige context van de omgeving en de bestaande gebouwen van de Amstelcampus". Het definitieve ontwerp zal in 2013 bekend zijn en in dat jaar zal ook de aannemer bekend worden. De bouw zal waarschijnlijk enkele jaren duren, maar een definitieve planning is nog niet bekend.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem