Normal_fysio_fysiotheraphie_fysiotherapeut_therapeut

GRONINGEN – De Hanzehogeschool Groningen heeft besloten met ingang van het studiejaar 2013-2014 de instroom van 285 opleidingsplaatsen voor de opleiding Fysiotherapie zelf te gaan selecteren. Aan het aantal beschikbare plaatsen verandert niets.

Dit studiejaar kunnen hogescholen en universiteiten voor opleidingen met een loting zelf bepalen welke studenten in aanmerking komen voor een opleidingsplaats. Normaal gesproken was dit percentage maximaal 50 procent. De opleiding Fysiotherapie werkte doorgaans met 25 procent decentrale selectie voor specifieke groepen: internationale studenten, topsporters en voor de verkorte opleiding.

Bij de instroom voor het studiejaar 2013-2014 gaat dit veranderen. De opleiding start dan met 100 procent decentrale selectie, waarbij 25 procent van de plaatsen gereserveerd blijft voor bovengenoemde doelgroepen. De verwachting is dat dit een positief effect heeft op het studiesucces van studenten.

Elke student met een vwo-, havo- of mbo niveau 4-diploma kan zich aanmelden voor decentrale selectie. Studenten die een gemiddeld eindcijfer van 8 of hoger halen worden direct toegelaten en hoeven niet aan de decentrale selectie deel te nemen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen