Normal_logo-hanzehogeschool

GRONINGEN – Begin deze week hebben de Hanzehogeschool Groningen, de Universiteit van Utrecht (UU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) het predicaat ‘excellent’ toegekend gekregen van de landelijke adviescommissie Van Vught.

Deze commissie adviseert de staatssecretaris van onderwijs over de toekomstplannen van de Nederlandse universiteiten en hogescholen. De staatssecretaris zal voor 1 november bekend maken wat dit betekent voor de financiering van onder meer de Hanzehogeschool Groningen;  instellingen waarvan de toekomstplannen hoog worden gewaardeerd mogen namelijk rekenen op extra middelen voor het realiseren van hun doelstellingen.

De Hanzehogeschool Groningen kiest voor een specialisatie op de terreinen Energie en Healthy Ageing. Op dit gebied gaat de hogeschool onder meer nieuwe master-opleidingen aanbieden. Daarnaast krijgen ondernemerschap en excellentie grote aandacht, zowel op onderwijskundig gebied als in de samenwerking van de kenniscentra met het bedrijfsleven.

De Hanzehogeschool liep al landelijk voorop met beleid voor excellente studenten. Het aantal studenten dat aan excellentieprogramma’s meedoet, wordt de komende jaren verhoogd naar 6 procent van het totaal aantal studenten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen