Normal_hogeschool_van_amsterdam_hva

AMSTERDAM – Jaarlijks studeren er aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zo'n 75 vluchtelingstudenten – het grootste aantal van alle hoger onderwijsinstellingen in Nederland. Om de samenwerking tussen de hogeschool en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF te onderstrepen, ondertekenen Jet Bussemaker, rector van de HvA en Ruud Lubbers, bestuursvoorzitter van de UAF op woensdag 26 september een convenant.

Met de samenwerking Students that Matter willen de HvA en het UAF vluchtelingstudenten zo goed mogelijk begeleiden bij hun studie; het kost tijd en moeite om een nieuw leven op te bouwen, je de taal eigen te maken en aan andere omgangsvormen te wennen. Aan de andere kant wordt er ingezet op het creëren van meer bewustzijn bij alle studenten en medewerkers. Want de wereld van vluchtelingen blijft vaak nog verborgen, zelfs in een grote stad als Amsterdam.

De samenwerking Students that Matter bestaat uit verschillende componenten. Naast begeleiding voor en tijdens de studie is de HvA lid van het internationale Scholars at Risk-netwerk. Dit houdt in dat de HvA en het UAF vervolgde wetenschappers uit het buitenland een tijdelijke onderzoeksplaats bieden.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen