Normal_digitaal_toetsenbord_detail

EINDHOVEN – Naar aanleiding van een succesvolle pilot bij groothandel Sligro Food Group is de Fontys Hogeschool ICT nu voornemens om grootschalig ict-onderwijs voor bedrijven te gaan aanbieden, zo meldt Computable.

Dit ambitieuze project heeft als doel om het kennisniveau van ict-professionals bij organisaties te actualiseren en up-to-date te houden. Fontys ICT wil binnen een periode van een jaar nog minimaal vier nieuwe pilots starten om te bepalen of er behoefte is aan ict-onderwijs dat is toegesneden op bedrijven.

De speciale bedrijfsprogramma's van de hogeschool hebben vooral als doel om de ontwikkeling van ict-professionals binnen hun eigen werkcontext te faciliteren. “Wij doen dit al bij Sligro als pilot en wij zijn via de Brainport-organisatie met Let's Context samen bezig om te kijken wat de ruime regionale ontwikkelwensen van professionals zijn”, zegt Ad Vissers, directeur Fontys Hogeschool ICT.

“Let's Context is een Brainport-project dat zicht richt op een overstijgende competentietaal voor werkende mensen in de Brainport-regio, om daarmee de inzetbaarheid van professionals in de regio te borgen. Ik ga ervan uit dat wij voor de zomer 2013 minimal vijf 'Sligro-achtige' pilots hebben lopen.”

Momenteel beschikt Fontys Hogeschool een team van meer dan honderd ict-docenten om commerciële aanbieders te helpen die niet zelf voor het opleiden kunnen zorgen. Tegen het einde van 2015 wil de hogeschool 800.000 persoonlijke ontwikkeluren aan organisaties aan kunnen bieden.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen