Normal_logo-hanzehogeschool

GRONINGEN – Gistermiddag tijdens de opening van het nieuwe collegejaar werd Esther van der Zwaan, die deze zomer afstudeerde aan de opleiding Voeding & Diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen, de Hannie Schaftprijs 2012 overhandigd.

Van der Zwaan beschrijft in haar eindwerkstuk ‘Smartphone & Dieetbehandeling’ de ontwikkeling van een kostenbesparende app, die de relatie tussen hulpverlener en cliënt een stuk flexibeler maakt. De Hannie Schaftprijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000, - en een beeldje van het Hannie Schaft-monument, gemaakt door Truus Menger (mede-verzetstrijdster en vriendin van Hannie Schaft).

Esther van der Zwaan roert in haar werkstuk een zeer maatschappelijk betrokken onderwerp aan. Het is een feit dat men binnen de gezondheidszorg efficiënter en effectiever moet werken. Door middel van de inzet van de door haar ontwikkelde app wordt het contact tussen cliënt en diëtist makkelijker, niet tijdgebonden en minder arbeidsintensief. De jury complimenteert in haar rapport de studente met haar uitstekende aanpak. Ze weet zich erg goed te verplaatsen in patiënt, diëtist, bedrijfsleven en app-ontwikkelaar.

De Hannie Schaftprijs is een prijs van de Hanzehogeschool Groningen die om het jaar wordt uitgereikt aan studenten die een eindwerkstuk hebben gemaakt, waaruit maatschappelijk engagement spreekt.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen