Normal_handdruk

’S HERTOGENBOSCH – Afgelopen vrijdag gingen de hogescholen Avans Hogeschool, HAS en Fontys Hogescholen in Den Bosch een samenwerkingsovereenkomst aan met sportcentrum Sportiom. Vanaf dit schooljaar kunnen studenten en medewerkers van de hogescholen in ’s-Hertogenbosch tegen een gereduceerd tarief fitnessen, zwemmen en schaatsen bij het Bossche sportcentrum. Een initiatief om ’s -Hertogenbosch op de kaart te zetten als sportieve studentenstad.

Uit de Nationale Studenten Enquête 2012 blijkt dat studenten de sportfaciliteiten in hun studentenstad belangrijk vinden, maar er nog niet erg tevreden over zijn. De Bossche hogescholen hebben hier een speerpunt van gemaakt. Vandaar dat ze hebben gekozen voor een samenwerking met Sportiom.

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Marja Kamsma (Avans Hogeschool), Jan Denissen (HAS), José Theulen (Fontys Hogescholen) en Niels de Wildt (Sportiom). Bij de ondertekening was ook Huib van Olden, Wethouder van Sport en Recreatie aanwezig. Met zijn aanwezigheid liet hij zien dat de gemeente ’s-Hertogenbosch dit gezamenlijke initiatief ondersteunt.

José Theulen, directeur studentenvoorzieningen Fontys: “Met deze samenwerking is een prachtige sportgelegenheid geregeld voor de Bossche studenten en medewerkers.”

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen