Normal_social_media_verslaafde

LEEUWARDEN – Afgelopen donderdag is een delegatie van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) en het lectoraat Serious Gaming van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) afgereisd naar Zuid-Korea om te bekijken of de hogeschool een rol van betekenis kan gaan spelen in de gaming-industrie van het Aziatische land.

Als expert op het gebied van serious gaming kan de NHL een sterke partner vormen voor de Koreaanse bedrijven en universiteiten die nauw betrokken zijn bij deze sector. Van 28 augustus tot en met 5 september is de NHL op handelsmissie om ter plekke relaties te leggen en voort te bouwen op haar eerdere ervaringen en successen in Japan.

De handelsmissie naar Zuid-Korea bestaat uit twee onderdelen. Tijdens de eerste dagen van het bezoek zal het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van Zuid-Korea diverse Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in contact brengen met de juiste partners om kansen op het gebied van serious gaming te verzilveren. In de dagen daarna doet de NHL mee aan een pilot van de Nuffic Neso, een organisatie die internationale samenwerking tussen het Nederlandse hoger onderwijs en het buitenland wil bevorderen. De Nuffic brengt de NHL in contact met Koreaanse bedrijven en universiteiten die geïnteresseerd zijn in een samenwerking met Nederlandse hogescholen.

Zuid-Korea is een koploper in de serious gaming-industrie. Multinationals als Samsung halen de kennis op dit gebied graag uit Nederland, waar zich de expertise bevindt. De NHL is in de afgelopen jaren, met haar opleiding CMD en het lectoraat Serious Gaming, een serious gaming-specialist geworden en daarmee een belangrijke kennispartner voor met name Aziatische landen. De samenwerking met Zuid-Korea biedt voor de NHL dan ook volop kansen, zoals onderzoeken, leerbedrijfopdrachten en stageplaatsen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen