Normal_gebarentaal_doof_speciaal_onderwijs

HAREN - De Guyotschool voor Voortgezet Speciaal Onderwijs in het Groningse Haren zegt geschokt te zijn door de afwijzing die een dove oud-leerlinge kreeg van de opleiding Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Daarover bericht Kentalis, de landelijke organisatie gespecialiseerd in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren.

"Lisa Hinderks is een getalenteerd schrijfster, we hebben haar aanmelding voor de Opleiding Journalistiek gestimuleerd", zo laat de school in een verklaring weten.

Volgens de Guyotschool zijn de ervaringen van Lisa niet uniek en spreekt van 'dubieuze instroomeisen' bij vervolgopleidingen voor leerlingen en studenten  met een auditieve beperking.

De school is zich bewust dat het creativiteit en professionaliteit vergt van de vervolgoleidingen om de lesstof over te kunnen brengen op dove of slechthorende kinderen.

"We vragen deze creativiteit en professionaliteit in de overtuiging dat de leerlingen met het volgen van goed vervolgonderwijs uiteindelijk hun plek in onze maatschappij kunnen vinden en daaraan ten volle kunnen bijdragen".

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink