Normal_haarlem

HAARLEMMERMEER - Uit een verkenning van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer blijkt dat verschillende bedrijven, scholen en instituten uit de regio belangstelling hebben voor de ontwikkeling van innovatieve vormen van hoger onderwijs. Reden voor het college om plannen daarvoor nader uit te werken.

Het college wil concreet verder werken aan het realiseren van niet bekostigd hoger onderwijs binnen de gemeente. Hiermee start Haarlemmermeer een traject dat niet, zoals gebruikelijk, in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verloopt. Haarlemmermeer zoekt juist de samenwerking met de ondernemers en het onderwijs zelf.

Dat staat te lezen in de resultaten van 'Verkenning hoger onderwijs', dat het college op 19 juli aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft gestuurd. Deze verkenning is een uitwerking van de 'Startnotitie hoger onderwijs', dat het college in september 2011 heeft goedgekeurd.

De gemeente Haarlemmermeer ziet zichzelf als een kansrijke proeftuin voor de gemeentelijke ambities op het gebied van hoger onderwijs. Aansprekend voorbeeld daarvan is de aanleg van het eerste duurzame kantorenpark van Nederland, gebaseerd op de Cradle-to-Cradle-filosofie: Park 20|20 in Hoofddorp.

Via persbericht gemeente Haarlemmermeer

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres