Normal_ns__logo

AMSTERDAM – Reizigersvereniging Rover heeft zijn onvrede uitgesproken over de 'misleidende informatie' die de NS verstrekt aan studenten via de omroepberichten op stations, zo meldt NU.nl.

In de mededelingen die van tijd tot tijd over het perron schallen worden studenten eraan herinnerd dat studenten tijdens de vakantieperiode niet gratis mogen reizen en dus verplicht zijn in- en uit te checken om met korting te reizen. Deze informatie is onjuist. De veertig procent korting waar de studenten tijdens de vakantieperiode nog wel recht op hebben geldt namelijk ook bij de aankoop van een papieren kaartje. "In dat geval moet de student juist niet in- en uitchecken, want dan betaalt hij dubbel", benadrukt Rover.

De reizigersvereniging heeft inmiddels de NS inmiddels in een brief dringend verzocht om het bericht aan te passen. De vereniging verlangt een volledige en correcte informatievoorziening voor studenten omdat zij bij een reis waarbij zij gebruik moeten maken van de diensten van meerdere vervoerders, duurder uit kunnen zijn als gevolg van een dubbel opstaptarief bij het in- en uitchecken.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen