Normal_geld_brief

GRONINGEN – ZonMw, de landelijke organisatie die gezondheidsonderzoek en zorginnovatie stimuleert, heeft een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor het lectoraat Kind, Taal en Ontwikkeling van de Hanzehogeschool Groningen. Deze subsidie is bestemd voor de ontwikkeling van uniforme screening en verwijzing voor kinderen met spraak- en taalachterstanden in Nederland.

Het project beantwoordt aan de behoefte van Jeugdgezondheidszorg om uniforme screeningsinstrumenten te ontwikkelen voor de opsporing van spraak- en taalachterstanden van kinderen van 1 tot en met 4 jaar. Daarnaast wordt bewijs verzameld om huidige practice based werkwijzen binnen Jeugdgezondheidszorg wetenschappelijk te onderbouwen.

Het project heeft een looptijd van vier jaar en wordt uitgevoerd in samenwerking met de lectoraten Transparante Zorgverlening en Integraal Jeugdbeleid van de Hanzehogeschool Groningen, de GGD Zeeland en de GGD Amsterdam, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, de afdeling Gezondheidswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de afdeling Epidemiologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen