Normal_studenten_collegezaal_2

LEEUWARDEN – De opleiding Toerisme- en Hotel Management van de Stenden Hogeschool, een samenwerkingsverband van Hogeschool Drenthe en de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN), heeft als eerste hoger onderwijsinstelling in Nederland erkenning gekregen van het International Centre of Excellence binnen hun vakgebied, zo meldt Scienceguide.

Met deze erkenning heeft de hogeschool als Associate Member een plekje verdiend binnen deze internationale liga. In de loftuiting gaf het Centre of Excellence aan dat Stenden Hogeschool "aanzienlijke nadruk op de ontwikkeling van gerichte en effectieve onderzoeksvaardigheden. Studenten dragen bij aan de vastgestelde activiteitsgebieden, wat hun onderzoekscompetentie ontwikkelt en bijdraagt aan de onderzoekscapaciteit van de hogeschool."

Als onafhankelijk internationaal accreditatieorgaan is het International Centre of Excellence (ICE) gespecialiseerd in onderwijs op het gebied van gastronomie, hospitality, toerisme en evenementen. Deze liga van topinstituten heeft als doel om excellentie in toerisme- en hospitality onderwijs te stimuleren.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen