Normal_klm_vliegtuig__2_

AMSTERDAM – Vier jaar geleden besloten de Luchtverkeersleiding Nederland en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de handen ineen te slaan. Deze zomer levert dit samenwerkingsverband het gewenste resultaat op: de eerste lichting studenten van de opleiding Air Traffic Management is afgestudeerd.

De drie studenten die zijn afgestudeerd hebben na deze vier jaar niet alleen een hbo-opleiding op zak, maar kunnen nu al na een extra jaar opleiding aan de slag als luchtverkeersleider. “Normaal start je na je propedeuse of een hbo-opleiding nog eens aan de vierjarige opleiding tot luchtverkeersleider,” zegt opleidingsmanager Philip Weersma. “In onze opleiding wordt die zware opleiding gecombineerd met de studie Aviation Engineering.”

De studenten worden zo de eerste twee jaar van de opleiding voorbereid op de luchtvaart in de breedste zin van het woord. Daarna kunnen studenten kiezen voor de vier afstudeerrichtingen, waarvan Air Traffic Management er een is. Studenten die de selectieprocedure van Luchtverkeersleiding Nederland vervolgens doorstaan mogen dan beginnen aan de gecombineerde opleiding tot luchtverkeersleider.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen