Normal_inholland

DELFT – InHolland student Arie Boers, heeft met zijn scriptie over de kweek van tomaten niet alleen de opleiding Tuin- en Akkerbouw aan de hogeschool in Delft afgerond, maar bovendien de KNLC-prijs 2012 gewonnen, zo staat te lezen op de website van InHolland.

De afstudeerscriptie van Boers werd door de vakjury als beste beoordeeld en behandeld 'De invloed van topmethoden op trospositie en koploosheid bij de opkweek van tomaten'. In het juryrapport werden onder meer de volgende woorden aan het onderzoek gewijd: “Een goede onderzoeksopzet met veel diepgang met een praktisch resultaat waar het stagebedrijf, Plantenkwekerij Vreugdenhil uit de Lier, zeer tevreden mee is”.

Marius Varekamp, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Landbouwcomité (KNLC), overhandigde de student persoonlijk de prijs, waaraan een bedrag van 1500 euro verbonden was. Anna Koornneef, studente van de opleiding Dier- en Veehouderij van InHolland, verdiende met haar werk de aanmoedigingsprijs die haar 500 euro opleverde.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen