Normal_werk_werkzoekende_werkloos_arbeidsmarkt

NIJMEGEN – Cijfers van het UWV Werkbedrijf laten een stijging zien van 8 procent van het aantal werkzoekenden in de regio Nijmegen met een hbo- of universitaire opleiding, zo meldt de Gelderlander. Hoogopgeleiden ontspringen de dans allerminst.

Nijmegen zit hiermee boven het landelijk gemiddelde waar het aantal werkzoekenden op hbo-niveau met 1,5 procent toenam. Op universitair niveau is zelfs sprake van een afname van 2,5 procent. Eind mei telde de regio Nijmegen ongeveer 1.300 hoogopgeleide werkzoekenden. Ondanks de lichte daling van het totale aantal werkzoekenden (2 procent) ten opzichte van het voorgaande jaar, nam de werkloosheid onder hoogopgeleiden dus met 8 procent toe.

De hoogopgeleide werklozen in de regio Nijmegen zijn over het algemeen alumni die zijn opgeleid voor een betrekking in de economische en administratieve en in de sociaal-culturele en pedagogische sector. Een schrale troost is dat hoger opgeleiden er korter over doen om een baan te vinden dan mensen die lager zijn opgeleid.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen