Normal_inholland

HAARLEM – Na inspectie van de Nederlands- Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) vorige week, bleek het onderwijsniveau van twee eerder bekritiseerde opleidingen van de hogeschool InHolland nog steeds niet aan de eisen te voldoen, zo meldt Punt.avans. Staatssecretaris Zijlstra (VVD) geeft de hogeschool nog een jaar de tijd om orde op zaken te stellen.

In de zomer van 2010 werd hogeschool InHolland ernstig in verlegenheid gebracht toen bleek dat bij een aantal opleidingen, waaronder Media- & Entertainment Management (MEM), de trage studenten via de achterdeur alsnog hun hbo-diploma kregen. Het heeft ertoe geleid dat het bestuur van InHolland opstapte.

Omdat de bekritiseerde opleidingen ondanks de reprimande nog wel geaccrediteerd waren, liet Zijlstra onderwijskeurmeester NVAO uitzoeken of deze opleidingen dit keurmerk nog wel waardig waren. De opleidingen bedrijfseconomie en vrijetijdsmanagement voldeden inmiddels aan de eisen, maar het niveau van de eindwerkstukken van de opleidingen Media & Entertainment Management en Commerciële Economie was nog steeds onder de maat.

Op advies van de NVAO heeft staatssecretaris Zijlstra hogeschool Inholland nog een jaar de tijd gegeven verbeteringen door te voeren. In september 2013 worden de afstudeerwerken opnieuw beoordeeld. Zijn deze dan nog niet op hbo-bachelorniveau, dan verliezen de twee opleidingen alsnog hun accreditatie.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen