Normal_van-hall-larenstein

LEEUWARDEN – Op woensdag 11 juli vond de conferentie Duurzame energie plaats in de Broerekerk in Bolsward. Studenten van de hogeschool Van Hall Larenstein hadden voor de gelegenheid Wubbo Ockels geïnterviewd over de bewustwording van de noodzaak van transformatie naar duurzame energie. Dat interview werd tijdens de conferentie aan de aanwezigen getoond.

Het event vond plaats op de rustdag van de zesdaagse zonnebotenrace voor mbo en hbo studententeams. Na de conferentie was er alle gelegenheid om de zonneboten van dichtbij te bekijken.

Duurzame energie is de toekomst, dat was het uitgangspunt van de conferentie in Bolsward. Bedrijfsleven, onderwijs en overheid moeten samen optrekken om zo te komen tot een integrale aanpak van duurzaamheidsvraagstukken. Tijdens het event kwamen verschillende sprekers aan het woord over dit uitgangspunt zoals de wetenschappers Arjen Wals en Wubbo Ockels.

In de lunchpauze was er een informatiemarkt te bezoeken waar studenten en deelnemende bedrijven presentaties gaven op het gebied van duurzame energie. De conferentie was een initiatief van het landelijke project Duurzame energie in de beroepskolom. Dit project is erop gericht het thema duurzame energie een vaste plek te geven in het mbo en hbo onderwijs. Dit wordt aangepakt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.

Het programma van de conferentie was gericht op bouw- en installatietechnische bedrijven, het mbo en hbo, overheidsinstellingen en onderzoeksinstituten. De conferentie werd georganiseerd door de kenniskring Noord, bestaande uit Hogeschool Van Hall Larenstein, ROC Friese Poort en enkele noordelijke bedrijven.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen