Normal_avans_hogeschool

’S HERTOGENBOSCH – Op donderdag 5 juli nam de eerste lichting studenten van de opleiding hbo-Verpleegkunde (HBO-V) het getuigschrift in ontvangst, zo meldt Punt.Avans. Eindelijk was het moment daar dat de studenten de eed mochten afleggen en dat hen het verpleegkundigenspeldje werd opgeprikt.

De opleiding HBO-V bestaat al langere tijd in Breda, maar pas vier jaar geleden ging de opleiding van start op hogeschool Avans in Den Bosch. Emir Quandus, adjunct-directeur van de Academie voor Gezondheidszorg, waar de studie HBO-V onder valt, bedankte de zeventien studenten en hoopte van harte dat zij ambassadeurs zouden worden van de HBO-V-opleiding  in Den Bosch.

De voorzitter van de verpleegkundigenadviesraad (VAR) van het Tilburgse TweeSteden ziekenhuis, Walter Heijne, was bij de ceremonie aanwezig en was zeer tevreden met de studiekeuze van de afgestudeerde studenten. “De zorgsector is complex geworden tegenwoordig. Er zijn meer ethische vraagstukken, nieuwe technieken, minder geld en juist meer zorgvraag. Juist daarom is er een grote behoefte aan verpleegkundigen afkomstig van het hbo”.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen