Normal_duitsland_nederland

NIJMEGEN – Het is de gemeenteraad van Nijmegen er alles aan gelegen om de lightrail-verbinding tussen Düsseldorf en Kleef binnen afzienbare tijd door te trekken naar Station Heyendaal in Nijmegen, zo meldt SNR, het magazine van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Gisteravond heeft wethouder Henk Beerten opdracht gekregen om de komende maanden met afgevaardigden van de plaatsen Groesbeek, Kleef en Kranenburg om de tafel te gaan om de realisering van dit project te bespreken. Aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) studeren veel Duitse studenten. Wanneer de lightrail-verbinding zou worden doorgetrokken naar het voornoemde station, zou daarmee de bereikbaarheid van niet alleen de hogeschool, maar ook de Radboud Universiteit en het St. Radboud Medisch Centrum, aanzienlijk verbeteren.

Een handjevol Nijmeegse politici vertrouwt erop dat de tramtreinverbinding tussen Heyendaal en Kleef binnen vijf jaar werkelijkheid kan zijn. In een later stadium zou het tracé zelfs doorgetrokken kunnen worden naar centraal station.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen