Normal_studenten_introductieweek

ZWOLLE – De gemeente Zwolle spant zich in samenwerking met de Zwolse mbo- en hbo-instellingen in om studenten en stad meer met elkaar te verbinden, zo meldt De Stentor. Een van de plannen om dit te bereiken is het oprichten van een mediacentrum in het centrum van de stad die studenten als werkplek kunnen gebruiken.

In de komende periode gaat de gemeente samen met de onderwijsinstellingen de haalbaarheid van dit plan bespreken. Maar de 'Uitvoeringsagenda Zwolle Studie-/Studentenstad' maakt meerdere innovaties en verbeteringen bespreekbaar. Zo moet bekeken worden of er één loket kan komen voor studentenhuisvesting en zullen de mogelijkheden worden besproken met betrekking tot de ontwikkeling van een digitaal platform waarop studenten terecht kunnen voor het hele aanbod aan stage- en leerwerkplekken bij bedrijven in en rondom Zwolle.

Zwolle moet meer een studentenstad worden. Teveel studenten pendelen dagelijks tussen woon- en studieplek en na het behalen van hun diploma kiest het merendeel ervoor om zijn of haar professionele carrière elders in het land voort te zetten. Dit is ongunstig voor het bedrijfsleven in Zwolle.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen