Normal_van-hall-larenstein

LEEUWARDEN - Het College van Bestuur (CvB) van hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) heeft in overleg met de Raad van Toezicht de intentie uitgesproken om te komen tot ontvlechting van de hogeschool uit Universiteit Wageningen UR, zo meldt de Leeuwarder Courant.

De afgelopen maanden is door het managementteam, de directie en het CvB van VHL een zeer zorgvuldig traject doorlopen, gericht op voortzetting van de samenwerking binnen Wageningen UR. Veel mensen in de organisatie hebben hier intensief aan meegewerkt. Het samenwerkingsverband met de universiteit van Wageningen leverde niet het gewenste resultaat op en er bleek te weinig draagvlak te zijn onder het personeel voor de samenwerking.

Het CvB van VHL betreurt de ontstane situatie. Voorzitter Aalt Dijkhuizen: “Het onverkort doorgaan met de huidige samenwerking binnen Wageningen UR is, gezien het beperkte draagvlak hiervoor onder de medewerkers van VHL, helaas niet mogelijk. Het is ontzettend jammer, dat dit traject niet heeft geleid tot een groter draagvlak, zeker omdat het managementteam en directie er zich gezamenlijk zeer sterk voor hebben gemaakt.”

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen