Normal_fiets_racefietsen

DEN HAAG – Tijdens het wieler­evenement Alpe d’HuZes op 5, 6 en 7 juni hebben teams van verschillende opleidingen van De Haagse Hogeschool meer dan 100.000 euro opgehaald. Het is de bedoeling tijdens dit evenement om alleen of in teamverband zes keer op één dag de Alpe d'Huez te beklimmen. Met deze krachtinspanning proberen deelnemers geld op te halen voor de KWF Kankerbestrijding.

De Haagse Hogeschool werd vertegenwoordigd door ongeveer dertig docenten, studenten en oud-medewerkers van de opleiding voor docent Lichamelijke Opvoeding. Zij hadden zich ten doel gesteld om de etappe gezamenlijk tenminste honderd keer op te fietsen, mede vanwege het honderdjarig bestaan van de HALO, de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding, dit jaar.

Het is het team van de hogeschool uiteindelijk gelukt om meer dan 128 keer de berg op te fietsen om zo meer dan 100.000 euro op te halen. Daarmee is hun missie geslaagd. Het team van Commerciële Economie (CE) presteerde het om 13 keer de berg te bedwingen en daarmee 10.000 euro te verdienen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen