Normal_smartphone

AMSTERDAM - Bij de Prissma Pitch Award 2012 – een landelijke wedstrijd voor media- en informatieprofessionals – hebben twee groepen studenten van de studie Informatie en Media (IM) aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs in de wacht gesleept.

De uitreiking vond op donderdag 21 juni plaats in het Kurhaus in Scheveningen. De winnende concepten waren beide mobiele app’s: de ene voor het maken van stambomen, de andere voor het maken van een lekker recept op basis van de restjes in de koelkast.

De vakjuryprijs werd toegekend aan de groep die het concept voor de Stamboom app had bedacht. Het prijzengeld is bedoeld als tegemoetkoming in de opleidingskosten en om het product verder te ontwikkelen. De publieksprijs ging naar de groep deeltijdstudenten met hun ‘Restcept’ concept. De mobiele app  geeft een nieuw leven aan de restanten in de koelkast en kan mogelijk een bijdrage leveren aan het verminderen van de grote hoeveelheid weggegooide levensmiddelen per jaar in Nederland.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen