Normal_11375

ZWOLLE - Ook voor examentrainers breken drukke tijden aan, nu de eindexamens in het voortgezet onderwijs maandag van start gaan. Dat meldt de Stentor.

Volgens Mark Luikens van Apprend Studiebegeleiding krijgt hij zo kort voor het begin van de examens nog veel aanvragen voor begeleiding van leerlingen binnen. Het zijn vooral bezorgde ouders die zich zorgen maken over de slagingskansen van hun kinderen die zich melden bij zijn bedrijf.

Het gaat bij de begeleiding niet alleen om het bijbrengen van vakinhoudelijke kennis, maar vooral ook om tips die de leerlingen door de examentijd moeten loodsen. Luikens krijgt vooral veel aanvragen binnen voor begeleiding bij de exacte vakken.

Luikens vraagt 39 euro per uur voor zijn advies en steun en erkent dat professionele begeleiding door dat prijskaartje niet voor iedereen is weggelegd. "Ik merk dat de mensen die nu bij mij komen het geld er voor over hebben. Zij zien het als een investering in de toekomst van hun kind", aldus Luikens.

De examentrainer adviseert leerlingen vooral hun rust te pakken en niet tot diep in de nacht te blijven blokken op de examenstof. "Als je moe bent, kun je minder goed nadenken".

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink