Normal_11284

GRONINGEN - De examens staan voor de deur. Het moment waar de studenten en vaklui van morgen gedurende vier jaar op zijn voorbereid. Om het geheugen nog eens op te frissen, in een periode van vier jaar krijgt de student namelijk veel informatie voor zijn kiezen, hebben vmbo-studenten een heuse ‘eindexamen-app' tot hun beschikking, zo meldt de Iphoneclub.

Om kennis te maken met de software kunnen studenten eerst een gratis probeerversie downloaden. Voor 2,39 euro is de uitgebreide versie te downloaden waarmee de eindexamenkandidaat zich per vak aan de hand van een groot aantal vragen kan voorbereiden. De probeerversie komt met slechts tien vragen per vak.

De applicatie, een initiatief van Eindexamensite.nl, vertoont nog wat gebreken. Niet altijd is de resolutie even duidelijk en de motivatie van het juiste antwoord is nog wel eens onvolledig vanwege gebrek aan ruimte. Verder is de opzet van het programma wel duidelijk. Gedurende de test worden punten toegekend per correct beantwoorde vraag wat leidt tot een eindscore aan het eind van de rit.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen