Normal_6335

Volgend jaar zal Alper Kenger uit Doetinchem luchtvaart- en ruimtevaarttechniek gaan studeren aan de TU Delft. Bijzonder aan de negentienjarige leerling is het traject dat hij moest afleggen voordat hij zich in Delft kon inschrijven, zo meldt de Gelderlander.

Alhoewel Alper op de basisschool de CITO-toets met een resultaat afrondde dat voldoende was voor het havo, kreeg hij een vmbo-advies. Hij slaagde met 8,3 gemiddeld voor het vmbo Theoretische Leerweg (TL) en kon zo alsnog doorstromen naar het havo.

Ook daar presteerde Alper bovengemiddeld. Met een gemiddelde van 8,4 slaagde hij cum laude voor het havo, maar Alper had nog grotere ambities. Hij maakte de overstap naar het atheneum omdat hij een academische opleiding wilde gaan volgen.

Ook het atheneum bleek voor Alper een bijzonder haalbare kaart; vorige week voltooide hij zijn eindexamen met een gemiddelde van 8,2.

Mocht hij ook aan de technische universiteit in Delft cum laude zijn bul halen, dan zal hij vier keer met lof geslaagd zijn voor een opleiding. 

© Nationale Onderwijsgids