Normal_6257

Op 18 en 19 juni biedt het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een herexamentraining aan voor leerlingen uit 6 vwo met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie of management en organisatie.

Leerlingen die in 2007, 2008, 2009 en 2010 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het examen. De herexamentraining volgt op een succesvolle examentraining in april en mei, waaraan ruim 550 leerlingen uit het hele land hebben deelgenomen.

Deze week krijgen vwo-leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Sommigen zijn gezakt, terwijl anderen graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie zoals Geneeskunde. Voor deze leerlingen organiseert de RUG komend weekend de herexamentraining.

Individuele begeleiding
De herexamentraining wordt gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 12 leerlingen) is er per 6 leerlingen 1 docent aanwezig.

Sinds 2007 organiseert de RUG deze tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen waren ieder jaar erg enthousiast over de training en scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het examen.

Klik hier voor meer informatie.